Coaching en (leer)begeleiding omgeving Weert

Het zit er wel in… maar het komt er niet uit!

Is dit herkenbaar? Lees dan vooral verder, want deze training kan jouw kind helpen!

‘Leren’ hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je langere tijd geconcentreerd blijft? Hoe blijf je gemotiveerd en hoe plan je het huiswerk? Voor deze onderwerpen is de ‘ik leer leren’-training ontwikkeld. Deze training is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 7/8 in het basisonderwijs ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren tegenvalt en tieners in het voortgezet onderwijs die vastlopen bij het leren.

De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Het leert kinderen welke vaardigheden nodig zijn om te kunnen leren, oftewel: HOE je moet leren! Daarmee onderscheidt deze training zich van huiswerkbegeleiding.

De ‘ik leer leren’-training bestaat uit 5 sessies van 75 minuten en wordt gegeven in groepsvorm met 4 – 6 kinderen. Ook is er een individueel traject mogelijk

Door de ‘ik leer leren’- training:

  • Ontdekt je kind zijn eigen manier van leren.
  • Leert je kind omgaan met faalangst en motivatieproblemen.
  • Leert het plannen en organiseren.
  • Leert je kind zich beter te concentreren.
  • Ontdekt het zijn persoonlijke leerstijl.

Iedere les wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. In het werkboek staat een actieplan waar je kind altijd op terug kan vallen. De oefeningen, testen, tips en trucs blijven waardevol.

‘Ieder kind kan leren door zijn eigen talenten en mogelijkheden te gebruiken’.