Kindercoaching Pony Power voor Kids:

Hoe fijn is het buiten bezig te kunnen zijn én met dieren? Hoeve 77 biedt Pony Power voor Kids aan. Een unieke sociale vaardigheidstraining voor kinderen mét onze eigen pony’s.

Wat is Pony Power voor Kids?          

Pony Power voor Kids is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. Bedoeld voor jongere kinderen vanaf de tweede helft van groep 3. De cursus Pony Power voor Kids bij Hoeve 77 bestaat in basis uit 5 sessies.

Waarom kindercoaching mét paarden?

Paarden reageren van nature heel instinctief en spiegelen gedrag. We zetten onze paarden bij Hoeve 77 – uiteraard op een liefdevolle wijze – dan ook graag in als instrument bij onze kindercoaching. De pony’s zijn in staat om kinderen hun eigen identiteit te laten zien. En vooral hun eigen kracht te laten ontdekken.

Aan welke vaardigheden gaan we werken met Pony Power voor Kids?

 • Zelfvertrouwen
 • Weerbaarheid
 • Grenzen aangeven
 • Samenwerken
 • Positief gedrag
 • Omgaan met emoties
 •  

Professionele kindercoaches bij Hoeve 77

Hoeve 77 heeft opgeleide en deskundige trainers voor kindercoaching. Ze zijn gecertificeerd als Pony Power voor Kids Trainers. Daarnaast hebben ze ‘Coaching met paard als spiegel’ bij HorSense en de wetenschappelijk onderbouwde opleiding paardencoaching gedaan bij Open2Contact gedaan. Bovendien hebben ze een achtergrond in het onderwijs. Als geen ander zijn ze in staat om kinderen in hun kracht te zetten.

Hoeve 77 beschikt over eigen pony’s

Lekker buiten in de wei naast Hoeve 77 staan onze eigen pony’s. Daarmee creëren onze Pony voor Kids coaches een dynamische en leerrijke omgeving. Met lessen die praktijkgericht, educatief en speels zijn mét pony’s. De kinderen krijgen directe feedback van zowel de paarden als onze coaches. Dat maakt de cursus effectief en waardevol voor de ontwikkeling van kinderen. Leren van en met elkaar en de pony’s. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren. Daardoor groeien ze als persoon. En krijgen ze meer zelfvertrouwen, om de geleerde vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Onze ervaring is dat onze ‘Pony Power Kids’ zo al op jonge leeftijd belangrijke stappen zetten als een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling.

Lees meer

Paardencoaching voor volwassenen:

Wat is je wens en waar wil je naartoe? Dat is het uitgangspunt van onze paardencoaching met volwassenen. Op een praktische, ervaringsgerichte manier ga je onder de deskundige begeleiding van onze coaches met paarden leren het zelf te doen.

Klaar voor verandering?

Onze coaches van Hoeve 77 zijn bedreven in intuïtief werken voor persoonlijke en professionele groei. Samen met onze eigen paarden helpen ze u om onbewuste patronen, overtuigingen en gedragingen te zien die u beperken en u beletten de resultaten te bereiken die u wilt. In een aantal coachsessies met paarden gaan ze u stap voor stap begeleiden in:

 • Bewustwording van onbewuste patronen en processen.
 • Voorzichtige uitdaging uit om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor uw leven en daden.
 • Vergroten van uw zelfvertrouwen door uw innerlijke criticus bloot te leggen en de manieren te onthullen waarop u uw eigen succes saboteert.
 • Sterker maken om authentiek te durven zijn en uw hart te volgen.

Waarom coaching mét paarden?

Paarden reageren van nature heel instinctief en spiegelen gedrag. Daardoor zijn ze in staat om ons onze eigen identiteit te laten zien. En vooral ook om onze eigen kracht te laten ontdekken. Niet voor niets dus dat we onze paarden bij Hoeve 77 – uiteraard op een liefdevolle wijze – graag inzetten als instrument. Door te werken in een natuurlijke omgeving maken we gebruik van de instinctieve reacties van onze paarden. Om leren te verdiepen en duurzame resultaten te bereiken. Door een ontwikkeling van binnenuit, op een krachtige en levensveranderende manier.

Professionele coaching met paarden bij Hoeve 77

De deskundige coaches van Hoeve 77 hebben de kwalitatief hoogstaande opleiding ‘Coaching met paarden’ bij Open2Contact succesvol afgerond. De opleiding is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde coachmethodiek ‘Motiverende gespreksvoering’. Open2Contact is in het bezit het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Jaarlijks volgen onze trainers ook nog bijscholingen in de motiverende gespreksvoering, onder supervisie van onder meer Hogeschool Windesheim. Hoeve 77 is gevestigd in een prachtige natuurlijke omgeving. Cliënten van alle leeftijden vertrouwen ons bij de ondersteuning van verandering, hulp aan zichzelf en transformatie van hun leven.

Hoeve 77 beschikt over een eigen buiten met eigen paarden

Lekker buiten in de wei naast Hoeve 77 staan onze eigen paarden. Daarmee creëren onze coaches een dynamische en leerrijke omgeving. U krijgt directe feedback van zowel de paarden als onze coaches. Dat maakt de coachsessies effectief en waardevol. U komt letterlijk in beweging, gaat zelf doen, ervaren en leren. Het contact met de paarden en de professionele en betrokken begeleiding helpen u wezenlijk en resultaatgericht bij uw ontdekkingstocht.  

Lees meer