Marije Schreven is coach, leerbegeleider en biedt ambulante ondersteuning in het onderwijs

Mijn naam is Marije Schreven (1989), geboren en getogen op het platteland in Weert waar ik een fijne jeugd heb gehad. Hard werken, verantwoordelijkheid nemen en eerlijk en respectvol handelen; dat zijn belangrijke waarden die ik van jongs af aan meegekregen heb en van waaruit ik mijn professionaliteit vormgeef.

Als leerlingbegeleider op een middelbare school zie ik vaak kinderen die niet precies in ‘het schoolplaatje’ vallen. Kinderen waarbij er steeds maar niet helemaal uitkomt wat er in zit. Ik zie in deze kinderen echte kanjers. Kanjers die gewoon ergens een stukje lesstof gemist hebben of die door bijvoorbeeld AD(H)D, ASS, dyslexie, dyscalculie of beelddenken eigenlijk een ander leertalent hebben dan dat in het reguliere onderwijs standaard wordt bediend.

Ook kinderen die in het dagelijks leven tegen uitdagingen aanlopen, zoals het vinden van aansluiting bij leeftijdgenootjes, het twijfelen aan eigen capaciteiten, faalangst, frustratie of een laag zelfbeeld hebben, zijn kanjers die net even een steuntje in de goede richting kunnen gebruiken.

Het begeleiden van deze kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, daar ligt mijn hart.

Ik ben nieuwsgierig naar de drijfveren van kinderen. Waar zit hun kracht en waardoor is deze tijdelijk verloren? Naar kinderen luisteren en me onderdompelen in het verhaal van de ander, is iets wat ik enorm graag doe.

Het is mijn passie om kinderen hun kwaliteiten te laten inzien en ze te leren om tot eigen oplossingen te komen. Kinderen weer in hun kracht zetten, zodat ze de balans terug vinden en weer kunnen vertrouwen op eigen kunnen.

Mijn manier van werken kan ik het beste omschrijven als liefdevol, doortastend, oprecht, gestructureerd en enthousiast.

Ik hoop dat ik jou mag ondersteunen om te worden wie je bent!

Marije Schreven

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek inplannen? 

 

Opleidingen:

  • HBO Sociaal pedagogische hulpverlening
  • Master SEN – Remedial teaching
  • Kindercoach

Cursussen:

  • Video interactie begeleiding (VIB)
  • Leren leren methode – beelddenken (instituut Kind in beeld)
  • Executieve functies in de klas
  • Haal meer uit de BRIEF
  • Brain blocks